Behandelingen

Als natuurgeneeskundige gebruikt ik alleen natuurlijke middelen om jouw gezondheid te verbeteren. Een natuurgeneeskundige behandeling kan bestaan uit meerdere behandelmethoden. Vaak gebruik ik een combinatie voor een optimaal resultaat.

Natuurlijke behandeling

Voeding

Wat je eet en hoe je eet is een belangrijke basis voor hoe je je voelt en speelt vaak een grote rol bij het ontstaan van klachten. Je voedingspatroon heeft invloed op je hele lichaam, het beïnvloed hoeveel energie je hebt en zelfs je stemming.  Elk proces in je lichaam heeft bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te functioneren, hiervoor is het nodig dat deze voedingsstoffen voldoende in je voeding zitten en dat je darmen goed in staat zijn om deze te kunnen verteren en op te nemen. Aanpassingen in je voedingspatroon kunnen zorgen voor een vermindering van je klachten, meer energie en dat je lekkerder in je vel komt te zitten. 

Er wordt tegenwoordig zoveel over voeding gezegd dat het moeilijk is door de bomen het bos nog te zien. Wat is nou goed voor jou? Ieder mens is uniek en daarom maak ik een voedingsadvies op maat. Ik let op wat bij jou past qua type mens, gezondheidsklachten en wat past in je huidige leven en ondersteun je om deze aanpassingen in kleine stappen in je leven te integreren.

Fytotherapie – kruidengeneeskunde

Er schuilt een enorme kracht in natuur. Kruiden zijn van oudsher gebruikt bij de behandeling van allerlei gezondheidsklachten.  Ze zijn nog altijd net zo krachtig en ik zet ze graag in om je te ondersteunen bij jouw klacht . Bij het maken van een kruidenrecept zoek ik passende kruiden die jouw lichaam ondersteunen om weer in balans te komen en zo ook de oorzaak van de klacht aanpakken. De kruiden kunnen in verschillende vormen worden ingenomen, zoals tincturen en thee. Om veilig met kruiden te werken houd ik rekening met contra-indicaties en mogelijke wisselwerking met eventuele reguliere medicatie of supplementen. 

Natuurlijke behandeling met fytotherapie
Natuurlijke behandeling met leefstijl advies

Leefstijl

Veel gezondheidsklachten zijn gerelateerd aan leefstijl. Je leefstijl is enorm belangrijk voor hoe je je voelt en hoe gezond je bent. Voeding en beweging zijn van belang. Maar denk ook aan de hoeveelheid stress die je ervaart en hoe je hiermee omgaat. Hoe slaap je?  Ben je tevreden over je sociale leven? Haal je voldoening uit je bezigheden? Alles hangt met elkaar samen. Ik breng dit graag samen met je in kaart om te zien op welke vlakken ik jou kan ondersteunen om meer in balans te komen.

Lichaamsgerichte behandelingen

Veel mensen leven tegenwoordig in hun hoofd. Lichaamsgericht werk, waaronder massages, zorgt ervoor dat je weer in contact komt met je lichaam en zorgt daarbij voor ontspanning. Massages ondersteunen ook het herstelproces van het lichaam. Afhankelijk van de klacht kan dit een onderdeel zijn van de natuurgeneeskundige behandeling. Ik geef ontspanningsmassage, voetreflexmassage, gezichtsmassage, cuppingmassage of een pakking of wikkel. Ook werk ik met ademhalingsoefeningen.

Natuurlijke behandeling met massage