Holistisch aanpak van fibromyalgie

Herken je dit?

Elke dag word je geconfronteerd met chronische pijn, stijfheid en vermoeidheid. Je slaapt slecht, staat moe op en hebt moeite om de dag door te komen. Het maakt het moeilijk voor je om voor je kinderen te zorgen, het huishouden en je werk. Sommige dagen lukt het misschien net, andere dagen gewoon niet. Het frustreert dat je niet genoeg energie hebt om alles te doen wat je moet doen. Daarnaast heb je misschien moeite om je te concentreren en dingen onthouden, darmklachten, regelmatig hoofdpijn en mogelijk angsten en depressie.

moe, pijn, fibromyalgie
Gelukkig, energiek
Zou je op een natuurlijke manier je klachten onder controle krijgen?
Wat houden de behandelingen in?

Voorafgaand aan ons eerste consult vraag ik je om een vragenlijst en voedingsdagboek in te vullen. Het eerste consult is een uitgebreide anamnese waar ik ruim de tijd neem voor jouw verhaal en persoonlijke situatie. We bespreken jouw (eerdere) gezondheidsklacht(en), voedingspatroon en mentale en emotionele conditie. Zo krijg ik een goed zicht op wat aan de basis ligt van jouw huidige klachten. Aan de hand van deze informatie maak ik een persoonlijk behandelplan wat we in het tweede consult zullen bespreken. Dit kan bestaan uit een persoonlijk kruidenadvies, voedings- en leefstijladviezen en lichaamsgerichte behandelingen. In de volgende sessies bespreken we hoe het gaat, geef ik ondersteunende lichaamsgerichte behandelingen, gaan we aan de slag met eventuele mentale en emotionele oorzaken en begeleid ik je verder in aanpassingen in voeding en leefstijl. Tussen de behandelingen door kun je zelf aan de slag met mijn adviezen.  De behandelingen zijn erop gericht dat jij op korte termijn weer vooruit gaat in je energieniveau en minder pijn ervaart en zorgen voor een duurzame betere gezondheid waardoor je je steeds beter gaat voelen. 

Het eerste consult neemt ongeveer anderhalf uur in beslag, de vervolgconsulten één uur. 

Wie ben ik?

Mijn naam is Laura van Berge.  Ik heb een brede kijk ontwikkeld op het gebied van chronische gezondheidsklachten door mijn (neuro)wetenschappelijke achtergrond gecombineerd met de kennis en wijsheid uit de natuurgeneeskunde. Daarnaast heb ik drie jonge kinderen en weet ik hoe uitdagend deze fase kan zijn. Ik richt me met name op moeders met chronische pijn en vermoeidheidsklachten, omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat moeders met jonge kinderen goed in hun vel zitten, er kunnen zijn voor hun kinderen en zelf ook van deze mooie tijd kunnen genieten. Ik geloof dat er vaak veel meer mogelijk is bij chronische klachten door een brede, holistische aanpak. Door mijn focus heb ik inmiddels veel specifieke kennis over fibromyalgie en chronische vermoeidheidsklachten en blijf ik continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Laura van Berge
Wat kun je verwachten?
  • Persoonlijke aanpak van jouw specifieke klachten
  • Afname van je pijnklachten
  • Meer energie
  • Betere slaap
  • Verbetering van je hele gezondheid 
  • Kennis over voeding en leefstijl die je de rest van je leven kan blijven toepassen
Investering

Intake (1,5 uur)                       € 100
Vervolgconsult (1 uur)       €75 

Dit is exclusief supplementen en kruiden tincturen

Ik ben als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging CAT en koepelorganisatie RBCZ. Mijn consulten kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding verschilt per verzekeraar en per polis. Mijn prestatiecode is 24005. Je kunt met deze code bij jouw zorgverzekeraar navragen of je voor vergoeding in aanmerking komt. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. 

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl