Natuurlijk uit je depressie

Herken je dit?

Je hebt last van depressieve klachten, somberheid, nergens zin in , weinig energie, je voelt je waardeloos en bent snel geïrriteerd. Het leven voelt zwaar. Daarbij heb je kinderen die jouw zorg en aandacht nodig hebben. Je voelt je waarschijnlijk schuldig dat er niet voldoende voor hen kunt zijn. 

Misschien heb je al het één en ander geprobeerd om hier uit te komen, wacht je nog op professionele hulp of wil je het liever eerst op een natuurlijke manier aanpakken voordat je aan antidepressiva begint. 

depressie moeder
Balans, moeder, speels, vrolijk
Zou je dit graag willen?

Stel je voor dat je hier op een natuurlijke manier weer uit kunt komen. Zodat je weer lekkerder in je vel komt, weer de zin en energie hebt om mee te doen en te genieten van de leuke momenten. Dat je weer rust kunt ervaren, je weer waardevol voelt. En ook belangrijk: dat jouw kinderen weer een moeder hebben die er voor ze is en dat jullie samen kunnen genieten.

Wat houden deze behandelingen in?

Voorafgaand aan ons eerste consult vraag ik je om een vragenlijst en voedingsdagboek in te vullen. Het eerste consult is een uitgebreide anamnese waar ik ruim de tijd neem voor jouw verhaal en persoonlijke situatie. We bespreken jouw (eerdere) gezondheidsklacht(en), voedingspatroon en mentale en emotionele conditie. Zo krijg ik een goed zicht op wat aan de basis ligt van jouw huidige klachten. Aan de hand van deze informatie maak ik een persoonlijk behandelplan wat we in het tweede consult zullen bespreken. Dit kan bestaan uit een persoonlijk kruidenadvies, voedings- en leefstijladviezen en lichaamsgerichte behandelingen. In de volgende sessies bespreken we hoe het gaat, begeleid ik je verder in eventuele aanpassingen in voeding en leefstijl en geef ik ondersteunende lichaamsgerichte behandelingen. Tussen de behandelingen door kun je zelf aan de slag met mijn adviezen.  De behandelingen zijn erop gericht dat jij op korte termijn weer lekkerder in je vel komt en zorgen voor een duurzame betere gezondheid waardoor je dit gevoel vast kunt houden. 

Het eerste consult neemt ongeveer anderhalf uur in beslag, de vervolgconsulten één uur.

Wie ben ik?

Mijn naam is Laura van Berge.  Ik heb een brede kijk ontwikkeld op het gebied van depressieve klachten door mijn (neuro)wetenschappelijke achtergrond gecombineerd met de kennis en wijsheid uit de natuurgeneeskunde. Daarnaast heb ik drie jonge kinderen en weet ik hoe uitdagend deze fase kan zijn. Ik richt met specifiek op moeders met chronische gezondheidsklachten, omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat moeders met jonge kinderen goed in hun vel zitten, er kunnen zijn voor hun kinderen en zelf ook van deze mooie tijd kunnen genieten. Door mijn focus heb ik inmiddels veel specifieke kennis over depressieve klachten en blijf ik continu op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen op dit gebied.

Laura van Berge
Wat kun je verwachten?
  • Persoonlijke aanpak van jouw specifieke klachten
  • Afname van je sombere en neerslachtige gevoelens
  • Meer genieten van het leven en je kinderen
  • Meer energie
  • Meer rust
  • Verbetering van je hele gezondheid 
  • Kennis over voeding en leefstijl om dit gevoel vast te houden
  • Oefeningen om ook in de toekomst weer op terug te kunnen vallen
Investering

Intake (1,5 uur)                       € 100
Vervolgconsult (1 uur)       €75 

Ik ben als natuurgeneeskundig therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging CAT en koepelorganisatie RBCZ. Mijn consulten kunnen (gedeeltelijk) vergoed worden vanuit de aanvullende verzekering. De vergoeding verschilt per verzekeraar en per polis. Mijn prestatiecode is 24005. Je kunt met deze code bij jouw zorgverzekeraar navragen of je voor vergoeding in aanmerking komt. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. 

Ik val als CAT-therapeut onder GAT-Wkkgz klachtrecht en GAT-tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie: gatgeschillen.nl