Natuurlijke behandeling bij depressieve klachten, meer geluk en verbinding met jezelf en je gezin!

Kamp je met depressieve klachten en wordt je leven daardoor beheerst?

Je bent waarschijnlijk al bij je huisarts langs geweest. Misschien sta je op een wachtlijst of had de behandeling tot nu toe nog niet voldoende effect. Je leest wel eens tips over natuurlijke manieren om van je depressieve klachten af te komen, maar ze hebben weinig effect, zijn moeilijk vol te houden en je ziet door de bomen het bos niet meer. Liever begin je nog niet aan medicatie, maar je bent er ook klaar mee om je zo te voelen! 

 

 Wacht niet tot je verder afglijdt

Ondertussen worden je kinderen steeds ouder en zie je deze kostbare tijd aan je voorbijgaan. Ze groeien op met een moeder die er niet echt voor ze is. En misschien ben je wel bang wat dit voor invloed op hun ontwikkeling heeft? Als je niet ingrijpt kom je mogelijk verder in een neerwaartse spiraal waar je steeds moeilijker uitkomt, je hebt nog minder energie, je gaat steeds slechter in je vel zitten, je raakt meer geïsoleerd. 

Een depressie is een risicofactor voor allerlei andere lichamelijke aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, diabetes en pijnklachten

In 50% van de gevallen komt een depressie vroeg of laat terug

Medicatie kan in sommige gevallen helpen, maar zeker niet bij iedereen. Daarnaast kan het vervelende bijwerkingen hebben en is het vaak moeilijk om er weer vanaf te komen

Hoe zou het zijn als je weer grip krijgt op jouw leven?

Dit is mogelijk, ook voor jou! 

Er zijn vele natuurlijke manieren om depressieve klachten te verhelpen. Zo zijn er verschillende kruiden die wetenschappelijk bewezen effectief zijn bij depressie, zonder vervelende bijwerkingen. Ook is er een duidelijk verband tussen depressieve klachten en voeding, darmgezondheid, beweging, leefstijl en stress. In mijn persoonlijke aanpak gaan we op zoek naar de oorzaak van jouw klachten. Wat is er bij jou uit balans? Door onnodige ballast kwijt te raken en jouw lichaam op de juiste manier te ondersteunen, kunnen we deze balans herstellen en pakken we de klachten aan bij de bron. 

 

Meer lezen? Kijk op mijn blog voor tips en inspiratie

Download hier mijn gratis ebook over de invloed van voeding op jouw mentale gezondheid

Wil je graag weer in een opwaartse spiraal komen? In een gesprek van een half uur bespreken we jouw uitdagingen en geef ik je meteen een aantal tips die je direct kunt toepassen.

Wie ben ik?

Mijn naam is Laura van Berge. Met drie jonge kinderen weet ik hoe uitdagend deze fase kan zijn waarin er veel van je gevraagd wordt. Ik heb van dichtbij de impact van een depressie meegemaakt en begrijp wat dit voor jou, je partner en je gezin betekent.  Met mijn expertise uit de neurowetenschappen en natuurgeneeskunde wil ik jou graag ondersteunen om weer uit het dal te komen en te kunnen genieten van het leven.  Ik combineer verschillende methoden en invalshoeken, waardoor je je op korte termijn beter voelt en ook op langere termijn duurzaam gezonder blijft.

Laura van Berge

De behandeling kan plaatsvinden naast een reguliere behandeling of bijvoorbeeld wanneer je nog op de wachtlijst staat voor een psycholoog. Ik houd hierbij rekening met eventuele medicatie.